С цел постигане на енергийна ефективност и по-добра осветеност, Община Бургас

...
</TD
>С цел постигане на енергийна ефективност и по-добра осветеност, Община Бургас
Коментари Харесай

Общината обяви къде ще модернизира уличното осветление

С цел реализиране на енергийна успеваемост и по-добра осветеност, Община Бургас прави замяна на старите осветителни тела в следните обитаеми места: гр. Българово, кв. " Долно Езерово “, с. Миролюбово, с. Изворище, с. Брястовец, с. Драганово, с. Маринка, с. Димчево, с. Твърдица, с. Извор, с. Равнец, с. Братово.

В последните седмици това към този момент се случи в с. Драганово, с. Димчево, с. Твърдица. В момента се работи в град Българово и село Маринка.

След привършване на плана, в периферните селища на бургаската община ще бъдат инсталирани общо 2700 броя нови осветителни тела.

През последните 2 години в града бе осъществен план за рационализация на уличното осветяване в 22 зони, ситуирани по протежението на булеварди и основни улици, откъдето минават доста коли и пешеходци. Бяха сменени хиляди осветителни тела. Проектът включваше също по този начин реновиране на табла за ръководство и стълбове по основните пътни артерии. С внедряването на тези ограничения за енергийна успеваемост градът заплаща по-малко за електричество, а лампите светят по-силно.

Община Бургас желае през идващите години да разгърне тази самодейност в кварталите и по-малките улици. Вече се работи и има сериозен прогрес във " Възраждане “. През актуалната година там е осъществена замяна на старите осветителни тела с нови енергийноефективни на следните места:

1. Ул. " Гладстон " - 50 бр. осветителни тела (цялата улица);

2. Ул. " Сливница ", сред " Мария Луиза “ и бул. " Хр. Ботев “ - 32 бр.;

3. Ул. " Калоян " - 55 бр. (цялата улица);

4. " Патриарх Евтимий ", в правата от ул. " Фердинандова " до ул. " Цар Асен " ;

5. Ул. " Съгласие " - 6 бр.;

6. Ул. " Цар Асен “, от " Гладстон “ до " Христо Ботев “ - 9 бр.;

7. Ул. " Княз Борис “, от " Гладстон “ до " Ботева “ - замяна на 7 броя стълбове и осветителни тела.

8. Подмяна на 29 броя стълбове и слагане на нови паркови осветителни тела вид камбана на парково осветяване в градинката зад Старата поща;

9. Боядисване на стълбове по съответните улици;

10. Подмяна на 24 броя осветителни тела в градинката пред Операта;

11. В момента се работи за замяна на 30 броя стълбове и слагане на нови осветителни тела вид камбана в Борисовата градина.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР